בין אם יש לכם כבר קמפיין פעיל בגוגל או לא כדאי לכם לקרוא את הפוסט ולהכיר יותר את הדברים שחשוב לדעת בכל מה שקשור לפרסום בגוגל לעורכי דין.
פרסום בגוגל לעורכי דין הוא כלי עוצמתי וחשוב שיכול להביא לכם פניות איכותיות של אנשים שצריכים את השירות שאתם מציעים. יש אנשים שצריכים שירותים משפטיים ופונים לחברים ומכרים ויש אנשים שמעדיפים לפנות לגוגל ולבצע חיפוש אחרי שירות משפטי כזה או אחר. מסיבה זו מרבית עורכי הדין מפרסמים את השירותים שלהם בגוגל ומצליחים לצרף לקוחות חדשים למשרד שלהם.
כמות החיפושים בגוגל לשירותים משפטיים היא גדולה, יש אלפי חיפושים מדי חודש כמעט לכל התמחות בתחום המשפטי. הפרסום בגוגל לעורכי דין הוא תחרותי ומחייב את עורכי הדין לפרסום איכותי וממוקד, חלקם בוחרים לנהל את הקמפיין שלהם בגוגל לבד וזה בסדר אם יודעים איך לנהל קמפיין בגוגל, אך מרביתם בוחרים לשכור שירותי ניהול מחברה שמתמחה בקמפיינים בגוגל. ניהול קמפיין בגוגל זה לא הדבר היחיד שצריך לדעת בשביל שהקמפיין יניב פניות איכותיות אלא צריך גם להבין בהתנהגות גולשים, הנעה לפעולה, כתיבה משכנעת, ידע טכני בהגדרת מעקב אחרי המרות, שיפור זמני טעינה של האתר או עמוד הנחיתה ועוד דברים נוספים. במאמר הרחבנו על שני הדברים שהכי חשוב לשים אליהם דגש.
- הקמפיין עצמו שאחראי על התנועה שתגיע לאתר או לעמוד נחיתה שלכם. החלק הזה אחראי שהכניסות יהיו של אנשים שרוצים וצריכים את השירות המשפטי שאתם מציעים ולכן צריך לשים דגש על מילות מפתח, מיקוד גיאוגרפי, מילות מפתח שליליות ועוד…
- אתר אינטרנט או עמוד הנחיתה שאליו אנחנו מפנים את המבקרים מהקמפיין שלנו. צריך לשים דגש על מבנה העמוד, הנעה לפעולה, טקסט שמופיע בעמוד ועוד…
דגשים לבניית קמפיין ממומן בגוגל לעורכי דין
מחקר מילים ובחירת מילות מפתח
מחקר מילים הוא הבסיס לכל הקמפיין שלנו, הוא הדבר הכי חשוב בקמפיין שלנו כי הוא בסופו של דבר אחראי על מי יראה את המודעה שלנו ולכן חשוב מאוד להשקיע במחקר מילים כמה שצריך בשביל שהקמפיין יצליח. לכל מילת מפתח יש את המאפיינים שלה:
מי שמחפש "עורך דין פלילי", "עורך דין תעבורה", "עורך דין מסחרי" וכו'… הוא מראה שיש לו כוונה גבוהה לשכור את השירות כי הוא כבר קיבלת החלטה שהוא צריך עורך דין למקרה הספציפי שלו ורק מחפש את מי לשכור על סמך ניסיון, התרשמות אישית, לקוחות ממליצים ומחיר…
לעומת זאת, מי שמחפש "מיסוי מקרקעין", "חוזה שכירות", "נהיגה בשכרות" וכו'… אלו אנשים שעדיין לא "התבשלו" בהחלטה שהם הולכים לשכור שירותי עורך דין ולכן מילות המפתח האלו פחות איכותיות לפרסום בגוגל.
אנחנו ממליצים להתמקד במילות מפתח איכותיות עם רמת בשלות גבוהה ולא להתפשר על ביטויים כלליים שמי שמחפש אותם עדיין לא בשל לשכור שירותים בתשלום של עורך דין.
בנוסף לאיכות המחפש יש גם פרמטרים נוספים כגון: נפח חיפוש חודשי ומחיר ממוצע לקליק שצריך לקחת בחשבון כאשר בוחרים מילות מפתח שנופיע בהן.
אחרי שנבחר את המילות מפתח שבהם נרצה להופיע, עלינו לבחור את סוג ההתאמה לכל מילת מפתח. סוג ההתאמה הוא בעצם הגדרת ההגבלה שאנחנו נותנים לגוגל לגבי מילות המפתח שבהן נרצה להופיע.
יש 3 סוגי התאמות: התאמה מדויקת, התאמה לביטוי והתאמה רחבה. חשוב לבחור את סוג ההתאמה הנכון מבחינה אסטרטגית לקבלת תוצאות מיטביות.
בהתאמה מדויקת נופיע רק אם הגולש ביצע חיפוש של מילת המפתח המדויקת שהזנו ללא שינויים או תוספות למעט שגיאות הקלדה וסדר מילים שונה.
בהתאמה לביטוי נופיע אם הגולש ביצע חיפוש של המילת מפתח שהזנו פלוס מילים נוספות שהצטרפו אליו. לדוגמא בהתאמה לביטוי של מילת המפתח "עורך דין תעבורה" נוכל גם להופיע גם בחיפוש של "עורך דין מומחה בתעבורה" וגם "עורך דין תעבורה בתל אביב".
בהתאמה רחבה נוכל להופיע בחיפושים שגם לא כוללים את מילות המפתח שבחרנו, נוכל להופיע תחת מונחי חיפוש שגוגל רואה אותם קשורות למילות המפתח שהזנו. לדוגמא להתאמה רחבה של מילת המפתח "עורך דין תעבורה" נוכל להופיע תחת הביטוי "דוח עבירת תנועה", ביטוי זה קשור לתחום של עורך דין תעבורה אך זהו לא ביטוי שנרצה להופיע בו כי אין בו כוונת רכישה וגם נוכל להופיע תחת שם של עורך דין שעוסק בתחום שגוגל חושב שמי שמחפש אותו רלוונטי עבורנו.
אנו ממליצים לעבוד עם התאמות מדויקות או התאמות לביטוי ולא להתחיל ישר עם התאמות רחבות, מכיוון שנוכל להופיע תחת מונחי חיפוש לא רלוונטיים שיובילו לבזבוז כסף והכי חשוב שלא יישאר תקציב לאנשים שכן מחפשים את השירות שלנו.
מילות מפתח שליליות
אם לא בחרתם בהתאמות מדויקת, אתם חייבים להשתמש במילות מפתח שליליות. מילות מפתח שליליות אלו מילים שאם מחפשים אותם בגוגל בתוספת מילות המפתח שלכם אתם לא רוצים להופיע.
חשוב להגדיר מילות מפתח שליליות בתחומים שאתם לא נותנים להם שירות, מכיוון שהם לא רלוונטיים. נרצה לעשות זאת כהכנה מוקדמת טרם הפעלת הקמפיין. נשלול תחומים לא רלוונטיים, שמות מתחרים, מיקומים גיאוגרפים שאנחנו לא נותנים בהם שירות ומילים כלליות שלא נרצה להופיע בהם כמו "חינם" "מידרג" "זול" "באר שבע" "אופיר כהן" "doc" וכו'. מרגע הפעלת הקמפיין יופיעו מדי יום מונחי חיפוש חלקם יהיו רלוונטיים וחלקם שליליים ולכן צריך לבצע "ניקוי" של מונחי חיפוש לא רלוונטיים ולהוסיף אותם למילות המפתח השליליות! פעולה שמאוד חשובה לשיפור הקמפיין הממומן שלכם בגוגל.
חלוקת מילות המפתח לקבוצות מודעות
טעות נפוצה שאנחנו רואים לא מעט בקמפיינים של עורכי דין (גם בתחומים נוספים) היא שלוקחים את כל מילות המפתח שהם רוצים להופיע ושמים אותן תחת קבוצת מודעות אחת עם מודעה אחת או יותר וזה טעות שמשפיעה על כל ביצועי הקמפיין. יש לבצע חלוקה מסודרת לפי תתי תחומים וליצור לכל תת תחום קבוצת מודעות עם מילות המפתח שלו ועם מודעה ייעודית ורלוונטית וגם עם עמוד נחיתה או עמוד באתר שהכי רלוונטי לקבוצת המודעות.
כתיבת מודעות
אחרי שחילקתם את מילות המפתח שלכם לקבוצות מודעות, חשוב ליצור כותרות ותיאורים שרלוונטיים לאותה קבוצת מודעות.
כותרות – חשוב שיהיו כותרות בצירוף מילות המפתח וגם כותרות שמושכות את העין כמו "25 שנות ניסיון" או "נילחם עבורך".
תיאורים – תיאורים רלוונטיים לקבוצת המודעות שכולל את השירות עצמו וכמה מילים אודות המשרד ועם הנעה לפעולה, כמו "צרו איתנו קשר עוד היום".
חשוב שהמודעות שלנו ימשכו את תשומת הלב של הגולש, תוך מתן מידע רלוונטי שכולל מידע על הייחודיות והיתרונות שלנו, על מנת שנבלוט על פני המתחרים הרבים בתחום עורכי דין.
תוספים ונכסים דיגיטליים
במערכת גוגל אדס קיימת האפשרות להוסיף נכסים דיגיטליים (תוספים למודעות) שירחיבו באופן משמעותי את המידע על משרד שלכם, כל תוסף מודעה יגדיל את שטח המודעה וימשוך את תשומת הלב של הגולש למודעה שלכם על פני המתחרים. חשוב לציין שגם אם הגדרנו תוספים, זה לא בהכרח שגוגל יציגו אותם. לקריאה בהרחבה באתר של גוגל
סוגי תוספים:
תוסף יתרונות מרכזיים – נותן לנו אפשרות לרשום על יתרונות המשרד, שנות הניסיון שלנו בייצוג משפטי, אחוזי הצלחה בייצוג בתיקים וכו'.
תוסף מידע מובנה – נותן לנו אפשרות לרשום את סוגי השירותים שאנחנו מעניקים או את התחומים שאנחנו נותנים בהם ייצוג משפטי. לדוגמא: שלילת רישיון, נהיגה תחת השפעת סמים, ערעור על דו"ח נהיגה וכו'.
תוסף תמונה, לוגו העסק ושם העסק – נותן לנו את האפשרות להוסיף תמונה שלנו או של המשרד, תוסף תמונה מוסיף אמינות ובולט מאוד לעין. בנוסף ניתן להוסיף לוגו וגם את שם המשרד למודעה זה מגדיל אמינות ומגדיל גם את אחוז ההמרה ב 8%.
תוסף שיחה – נותן לנו את האפשרות להוסיף כפתור מהיר להתקשרות ישירות מהמודעה.
תוסף sitelinks (קישורים לעמודים נוספים) – נותן לנו את האפשרות להגדיל באופן משמעותי את המודעה שלנו. התוסף מאפשר לנו להוסיף לינק לעמוד ספציפי באתר שלנו, ומאפשר לנו להוסיף טקסט של כותרת ותיאור עם מידע חשוב נוסף שנרצה לספר על המשרד שלנו.
מיקוד גיאוגרפי
בגוגל אדס יש לנו את היכולת לבחור את המיקומים הגיאוגרפיים שבהם נרצה שמודעות שלנו יופיעו. למשל אם יש לי משרד עורכי דין בחיפה והשירותים המשפטיים שאני נותן לא יכולים להתבצע מרחוק, אני ארצה להגדיר את המיקוד הגיאוגרפי שלי באזור חיפה והסביבה וארצה לשלול את הערים בדרום ובמרכז לדוגמא. המיקוד הגיאוגרפי חשוב על מנת שלא נופיע בפני גולשים שגרים באזורים לא רלוונטיים שיגרמו לנו לבזבז כסף מיותר עליהם.
תקציב
במערכת גוגל אדס יש לנו שליטה מלאה על התקציב שאותו נרצה להוציא בכל יום. חשוב שנבחן את העלות הממוצעת לקליק במילות המפתח שנרצה לקדם בתחום שלנו, על מנת שנדע להתאים את התקציב שלנו ונדע מה התחרות הקיימת בשוק. בתחומים שהם לא תחרותיים המילות מפתח יכולות להיות בעלות של כמה שקלים בודדים לקליק. בתחום תחרותי מאוד עלות ממוצעת לקליק יכולה להיות גם מעל סביב ה 50-100 שקלים.
השוק מאוד מאוד תחרותי בתחום עורכי הדין ולכן הקליקים בתחום זה הם לא דבר זול ולא מומלץ להתחיל עם תקציב נמוך מדי לחודש. מצד שני אנחנו לא ממליצים להתחיל בתקציב שהוא יותר מדי גבוה, וזה לא רק בתחום של עורכי הדין וזאת מכיוון שנרצה מבחינה אסטרטגית לראות מה עובד טוב ומה לא מבחינת הביצועים של הקמפיין ובהתאם לעשות שינויים.
ככלל אצבע, התקציב היומי צריך להספיק לפחות ל- 4-5 קליקים ביום על מנת שנוכל לבחון את הביצועים של הקמפיין.
ישנם תחומים חריגים כמו עורך דין פלילי, גירושין ותחומים נוספים שאנחנו לא ממליצים להיכנס אליהם עם תקציב חודשי של פחות מ- 10,000 שקלים כבר מההתחלה, בשל התחרות ועלות הגבוהה לכל קליק. כמובן שיש יוצא מן הכלל וזה תלוי בשיקול של פרמטרים נוספים ולא רק תלוי תחום עיסוק. השיקול צריך להיות גם מבחינת מיקוד גיאוגרפי, ככל שפרוסים על שטח גיאוגרפי גדול יותר בפרסום התקציב יהיה גדול בהתאם. לעומת זאת מיקוד גיאוגרפי מצומצם שהוא גם פחות תחרותי בתחום שלכם, העלות והתקציב שם יכולה גם להתאים לתקציב נמוך יותר, לכן יש לשקול כל מקרה לגופו.
עמוד נחיתה או אתר אינטרנט?
ראשית עלינו להחליט אם אנחנו רוצים שהמודעות שלנו יפנו לעמוד נחיתה או לאתר ויש לכך כמה שיקולים. אם האתר הוא מאוד ממוקד בתחום אחד ולא מכיל כמה התמחויות שונות והאתר נראה מעולה ועם הנעה לפעולה בכל מקום אז כדאי להפנות אליו. בנוסף באתר אנחנו יכולים להציג הרבה יותר אינפורמציה על המשרד: צוות המשרד, מאמרים מקצועיים, לקוחות ממליצים ותמונות שכל אלו יחד מגדילים את הביטחון האישי של המבקר ליצור איתנו קשר, פנייה כזו תהיה איכותיות יותר, כי הגולש התרשם מהמשרד לפני שפנה אלינו. (ליד שהוא הרבה יותר בשל)
מצד שני, אם כל מה שציינו בנוגע לאתר לא מתקיים כדאי להפנות לעמוד נחיתה עם הנעה לפעולה בכל מקום, עם כותרת ברורה, תמונות של המשרד (משדר אמינות), פסקה של לקוחות ממליצים וכל דבר שיכול לשפר את הביטחון של המבקר ליצור איתנו קשר.
יש יתרון לעמוד נחיתה וזה היכולת להיות הרבה יותר גמישים בשינויים שאנחנו רוצים לעשות מבחינת כותרות, טקסט ותמונות כי הוא נפרד מהאתר ולא משפיע על שום דבר אחר.
דגשים חשובים לעמוד נחיתה/אתר אינטרנט ממיר
תוכן רלוונטי – חשוב שיהיה תאימות בין המודעה ולבין תוכן העמוד נחיתה או האתר. אם המודעה תדבר על X והעמוד נחיתה או האתר ידבר על Y הקמפיין לא יצליח, הגולש יבין שזה לא מה שהוא חיפש ולמעשה ינטוש את האתר ולא יבצע שום פעולה. במידה ויש לנו אתר, חשוב שהעמוד שאליו אנחנו מובילים את הגולש יהיה בדיוק מה שהוא חיפש והגולש לא יצטרך לנווט ולחפש אותו. רוב הגולשים הם חסרי סבלנות, אם אין רלוונטיות הם ישר יעברו למודעה הבאה של העורך דין המתחרה בכם ולכן כדאי מאוד שתפנו לעמוד שמתאר במדויק את השירות הספציפי ולא לעמוד הבית של האתר שלכם. חשוב שגם העמוד הפנימי יהיה שיווקי עם הנעה לפעולה ולא עם תוכן משעמם ומרדים.
כותרת – חשוב שהכותרת תכלול את שם המשרד והתחום שאתם מתעסקים בו. אם החלטנו לעשות כמה עמודי נחיתה אז נוכל לרשום בכותרת את מילת המפתח המרכזית שמפעילה את המודעה. לדוגמא "יוסי כהן עורך דין תעבורה – ייצוג נהגים בנהיגה מופרזת".
הנעה לפעולה – חשוב שהנעה לפעולה תהיה תמיד מול המבקר בכל רגע בדגש על ATF. ככל שיש יותר הנעה לפעולה זה מגביר את הסיכויים להמרה. חשוב לשים את ההנעה לפעולה במקום המתאים. (בדרך כלל בסיום פסקה שמאוד משאירה רושם) דוגמא להנעה לפעולה "לייעוץ ראשוני חינם עם עורך דין יוסי כהן השאירו פרטים או התקשרו".
יצירת אמון – מאוד קשה ליצור אמון דרך כתובת אינטרנט כאשר המבקר בכלל לא מכיר או שמע עלינו ולכן אנחנו צריכים לתת לו כמה שיותר פרטים אישיים עלינו בשביל לבסס את האמון וכדאי שיצור איתנו קשר. ישנם מספר אפשרויות בונות אמון:
תמונה – תמונה תמיד מחזקת את הקשר האישי, בטח אם זו תמונה טובה שלכם, כדאי מאוד להצטלם באופן מקצועי עם סטודיו שיודע איך התמונה תשדר את המסר שאתם רוצים להעביר.
קורות חיים – לא מדובר באמת בקורות חיים אלא יותר במידע אישי ומקצועי על עורך הדין מבחינת: מצב משפחתי, עיר מגורים, השכלה, ניסיון משמעותי בתחום, תפקידים ציבוריים, התנדבות ועוד..
חותמי אמינות – כגון .Bdi code ,duns 100, D&B.
ביקורות – ביקורות אמיתיות של לקוחות אמיתיים תמיד יעשו את העבודה, תדאגו לעשות עבודה טובה ללקוחות שלכם ובתמורה תבקשו מהם לרשום עליכם ביקורת חיובית ומפרגנת. הצגה של הביקורות באתר או בדף הנחיתה משפר אמינות ויעזור מאוד לקמפיין בגוגל.
סיפורי הצלחה / מן התקשורת – תוסיפו אזכורים במידה ויש לכם מאתרי אינטרנט מובילים וגם פסקי דין שמראים את הצלחות המשרד שלכם.
כתובת ופרטי התקשרות – כתובת של משרדכם מראה את שקיפות ומגדיל את האמינות בכם ולכן תמיד מומלץ להוסיף כתובת מלאה וגם פרטי התקשרות עימכם. במידה ואתם משרד שיושב בחיפה ומעניק שירותים בכל הארץ תציינו את זה ותנו למבקר לקבל החלטה בעצמו.
לסיכום הצלחת הקמפיין תלויה בשני החלקים שפירטנו עליהם, שניהם צריכים לעבוד בצורה מעולה בשביל שהקמפיין יהיה מצליח, כל אחד בפני עצמו לא יספיק ולכן חשוב לעשות את זה בצורה מדויקת ומקצועית עם חברה מנוסה בתחום שתיקח את המשרד שלכם צעד אחד קדימה.
תחום עריכת הדין בגוגל נחשבת לאחת מהנישות הקשות ביותר לקידום, ממליצים לכם לעבוד אך ורק עם מומחה לפרסום בגוגל בעל ניסיון עשיר ועם תוצאות מוכחות.