מונחי חיפוש VS מילות מפתח

מונחי חיפוש VS מילות מפתח – כיצד תשתמשו בהם נכון בקמפיין שלכם?

תוכן עניינים

אחד מהדברים שכל מפרסם בגוגל צריך להכיר זה מילון המונחים של התעשייה. קיימת טעות נפוצה בקרב מפרסמים גם המנוסים שבהם בהקשר למילות מפתח ומונחי חיפוש שהם משתמשים בהם באותו הקשר כאילו שמדובר באותו הדבר ומדובר בטעות כי אלו שני רכיבים קרובים אבל עם הבדל משמעותי ולכל אחד יש תפקיד מאוד חשוב בקמפיין הממומן שלכם בגוגל.

מונחי חיפוש VS מילות מפתח

מילות המפתח הן הבסיס לקמפיין שלכם. לדוגמה, אם נרצה שהמודעה שלנו תופיע כאשר מחפשים את הביטוי "קייטרינג לאירועים", נגדיר את מילות המפתח האלו בקמפיין, בהתאם לשירות שאנחנו מציעים ללקוחות פוטנציאליים. ניתן להגדיר מילות מפתח במספר סוגי התאמות עם משמעות שונה לכל התאמה.

מונחי חיפוש הם מה שהמשתמש חיפש בתיבת החיפוש של גוגל  – חיפוש בפועל וקיבל תוצאות חיפוש.

דוגמה למודעות עבור שאילתת החיפוש "קייטרינג חלבי לאירועים בשרון"

מה ההבדל בניהם וכיצד הם קשורים אחד לשני?

ההבדל העיקרי בין מונחי חיפוש למילות מפתח הוא מי משתמש בכל אחד ולמה:

  • מפרסמים מגדירים מילות מפתח כדי למקד את הקמפיין שלהם בשירות המבוקש שהם מציעים.
  • משתמשים מבצעים חיפוש בגוגל לפי הצרכים שלהם וכך מתקבלים מונחי החיפוש.

המשתמשים לא יודעים בכלל מה זה מילות מפתח, הם פשוט הולכים לגוגל ומבצעים חיפוש לפי מה שהם צריכים ומקווים למצוא אותו.

ומצד שני, המפרסמים משתמשים במונחי החיפוש כדי לשפר את הקמפיין ולמקד את מילות המפתח שלהם. כמובן שזה בלתי אפשרי להפוך כל מונח חיפוש למילת מפתח, לכן המפרסמים מתמקדים במונחי החיפוש הרלוונטיים ביותר ללקוחות הפוטנציאליים שלהם (לפי מספר חשיפות, קליקים והמרות) ומגדירים אותם כמילות מפתח.

מונחי חיפוש לדוגמא:

  • קייטרינג לאירועים
  • קייטרינג לחתונות ואירועים
  • קייטרינג לאירוע עסקי
  • קייטרינג חלבי לאירועים בשרון
  • קייטרינג מומלץ לאירועים
  • קייטרינג לאירועים קטנים
  • קיטרינג לאירועים (גם התאמה קרובה למילת המפתח תעלה את המודעה שלכם)

מונחי החיפוש האלו רלוונטיים למילות המפתח – קייטרינג לאירוע, קייטרינג לאירועים.
לדעת את ההבדל והקשר בין מילות מפתח ומונחי חיפוש הוא משהו הכרחי לשיפור הקמפיינים וצריך ללמוד איך להשתמש בהם בצורה נכונה.

דוגמה לכך שמילת המפתח "קייטרינג לאירועים" יכולה להופיע עבור שלל מונחי חיפוש כמו "קייטרינג לחתנות ואירועים", "קייטרינג מומלץ לאירועים" וכו'.

כיצד תוכלו להשתמש במונחי החיפוש בצורה נכונה

שימוש בדוח מונחי החיפוש של גוגל

הדוח נמצא בחלונית ניווט בצד ימין, לוחצים על כל הקמפיינים ואז על מילות מפתח ואז נפתח תת תפריט מתחת ולוחצים על מונחי חיפוש.

כדי להגיע לדוח מונחי החיפוש של גוגל לחצו על "מונחי חיפוש" בסרגל הימני. בדוח מונחי החיפוש תמצאו בעמודה הימנית ביותר את מונחי החיפוש, ומשמאלה עמודות כמו - סוג התאמה, קיימות/לא נכללות, קמפיין, קבוצת מודעות, קליקים וביצועים נוספים.

דוח מונחי החיפוש מציג רשימה של חיפושים שהגולשים ביצענו שגרמו להצגת המודעות שלכם בתוצאות החיפוש. בהתאם למילת המפתח וסוג ההתאמות שהגדרתם. מונחי החיפוש יכולים להיות שונים ממילות המפתח שהגדרתם בעיקר עם השתמשתם בהתאמות רחובות למילות המפתח שלכם.

העמודה "סוג ההתאמה" עד כמה המונח חיפוש שהקפיץ את המודעה שלכם היה רלוונטי למילת המפתח שלכם.

קיימת עמודה נוספת שאינה נמצאת בדוח כברירת מחדל והיא "מילת מפתח" – ניתן להוסיף אותה בפשוטות על ידי לחיצה על האייקון של "עמודות" בצד שמאל מעל הטבלה ואז על "מאפיינים". מזמנים את התיבה ליד "מילת מפתח" ולוחצים על "אישור" ונוכל לראות בצורה ברורה איזו מילת מפתח הפעילה כל מונח חיפוש.

לדוח יש 2 שימושיים עיקריים:

  1. איתור מונחי חיפוש לא רלוונטיים ולהוסיף אותם לרשימה של מילות המפתח השליליות שלכם.
  2. הפיכת מונחי חיפוש עם ביצועים טובים ומספיק "בשר" למילת מפתח בקמפיין שלכם.

תוסיפו מילות מפתח שליליות

אם יש מונחי חיפוש שלא מספיק רלוונטיים עבור השירות שאנחנו מציעים, נוכל להוסיף אותם לקמפיין בתור מילות מפתח שליליות, כלומר כאשר מישהו יחפש את המילים האלו המודעה שלנו לא תוצג. כך נוכל למנוע בזבוז כסף על ביטויים לא רלוונטיים ונגדיל את החשיפה לביטויים הרלוונטיים ביותר לשירות שלנו.

לגבי סוג ההתאמה למילות המפתח השליליות נוכל להשתמש בהתאמה רחבה, התאמה לביטוי או התאמה מדויקת (כמו במילות מפתח חיוביות).

כאשר מגדירים מילות מפתח שליליות, יש להגדיר מילים נרדפות, גרסאות יחיד או רבים, שגיאות איות וגרסאות קרובות אחרות (בשונה ממילות מפתח חיוביות – שכאשר נגדיר מילת מפתח המודעה שלנו יכולה להיות מוצגת גם לגרסאות קרובות של אותה מילה, כאן יש צורך לשלול את כל ההטיות של אותה מילה). לדוגמה, אם נשלול את המילה "עסק", המודעה שלנו תופיע כאשר מישהו יחפש את המילה "עסקים".

הוסיפו מילות מפתח לקמפיין שלכם

אחרי שהבנתם איך קוראים נכון את דוח מונחי החיפוש, ואיך מונעים בזבוז כסף על מונחי חיפוש לא רלוונטיים בואו נדבר על הצד השני של המטבע וזה כיצד לאתר מונחי חיפוש איכותיים והופכים אותם למילות מפתח בקמפיין הממומן שלכם.

כאשר אנחנו נמצאים בשלבי הקמת הקמפיין הממומן, אנחנו מבצעים מחקר מילות מפתח איכותי ורלוונטי בעזרת מספר כלים כאשר בסופו של המחקר יש לנו רשימה מסודרת של מילות מפתח שאנחנו רוצים לקדם ולבנות להם קמפיין, קבוצות מודעות, מודעות וכו'…. אבל לפעמים אנחנו מפספסים מילת מפתח כזו או אחרת ולכן כדאי לעבור על דוח מונחי החיפוש ולראות אם יש מילת מפתח שלא נמצאת בקמפיין שלנו ואולי כדאי לבנות עבורה קבוצת מודעות ייעודית עם מודעה רלוונטית יותר.

כאשר אנחנו מתחילים לעבוד עם קמפיין חדש, אנחנו לא ממליצים להתחיל עם מילות מפתח בהתאמות רחבות אלא רק התאמות מדויקות והתאמות לביטוי עם רשימה גדולה של מילות מפתח שליליות שהוכנו מראש.

אבל בהמשך אחרי שהקמפיין יצבור מספיק נתוני המרות אנחנו כן ממליצים לעבור למילות מפתח בהתאמות רחבות וגם זה רק בתנאי שהאסטרטגית הצעת המחיר היא "מקסימום המרות" או "יעד עלות להמרה" – כלומר אסטרטגיה אוטומטית שמכוונת להמרות.

מילות המפתח לא מציגות את המציאות, אלא מונחי החיפוש

עיקר העבודה של שיפור הקמפיין הממומן שלכם צריך להיות בדוח מונחי החיפוש, שם תקבלו יותר את המציאות שבה הקמפיין שלכם נמצא. (מתחבאים שם הרבה הפתעות)

הניסיון שלנו מראה שאחד הגורמים המרכזיים לקמפיין לא רווחי זה ניהול לקוי של דוח מונחי החיפוש ובחירה לא נכונה של מילות מפתח.

כלל אצבע: מילות מפתח עם התאמות מדויקות לא יגרמו לנו להרבה הפתעות בדוח מונחי החיפוש, מילות מפתח בהתאמה לביטוי יכולות לגרום לנו לאתר מילות מפתח שליליות שצריך לשלול ומילות מפתח בהתאמה רחבה זה כבר ג'ונגל – צריך שם להיות עם היד על הדופק.

לסיכום, ההבדל בין מילות מפתח למונחי חיפוש הוא עדין אך חשוב. היכולת להבדיל ביניהם ולהשתמש בכל אחד מהם בצורה הנכונה תגדיל את הסיכויים שלך להיחשף לקהל איכותי וממוקד.

Icon

רוצים לנצח את המתחרים שלכם?

השאירו פרטים ונחזור אליכם מהר