במאמר זה, תלמדו איך לעבוד עם מודעות רספונסיביות לרשת החיפוש, ומדוע כדאי לכלול אותן בקמפיין שלכם.
מהי מודעת חיפוש רספונסיבית?
זוהי מודעה שמופיעה בדף התוצאות של מנוע החיפוש, שם היא מציגה את השילוב האופטימלי של תוכן המודעה (לפי האלגוריתם של גוגל). תוכן המודעות נקבע באופן אוטומטי ע"י גוגל ומטרתו להעביר את המסר הרלוונטי ביותר למשתמשים שמחפשים את מילות המפתח שלכם.
כאשר אתם יוצרים מודעה רספונסיבית לרשת החיפוש, אתם מכניסים מספר אופציות של כותרות ותיאורים – הרבה מעבר למה שנדרש. מודעה שמוצגת בגוגל כוללת בדרך כלל 3 כותרות ו-2 תיאורים. כאשר גוגל מציג את המודעה שלכם, הוא בוחן קומבינציות שונות של הכותרות והתיאורים שהזנתם. לאחר מכן הוא מזהה את השילובים עם הביצועים הטובים ביותר ומציג אותם בהתאם לחיפוש הרלוונטי.
המרכיבים של מודעה רספונסיבית לרשת החיפוש

המודעה שלכם עלולה להיראות מעט שונה מפעם לפעם, תלוי במונח החיפוש ובמיקום המודעה, אבל רוב המודעות כוללות את המרכיבים הבאים:
- URL – הכתובת של עמוד הנחיתה שלכם, שאליו יגיעו אנשים שיקליקו על המודעה שלכם.
- כותרת – טקסט קצר שמושך את תשומת הלב של המשתמשים כאשר המודעה מופיעה.
- תיאור – טקסט ארוך יותר בגוף המודעה שמסביר על השירות/מוצר והיתרונות שלו.
- נכסים דיגיטליים – מידע נוסף על השירות/מוצר שלכם שמופיע לפעמים במודעה.
מודעות חיפוש דינמיות VS מודעות חיפוש רספונסיביות
למשתמשים שמחפשים דברים בגוגל, מודעות רספונסיביות ומודעות דינמיות נראות זהות. אבל בשביל המפרסמים בגוגל הן שונות לגמרי אחת מהשנייה.
כאשר אתם יוצרים מודעה דינמית לרשת החיפוש, עליכם לכתוב 2 תיאורים בלבד (ללא כותרות וללא תוספות). אין צורך אפילו להגדיר מילות מפתח. במקום מילות מפתח, אתם מכניסים את כתובת ה-URL של עמוד הנחיתה שלכם. גוגל מנתח אוטומטית את התוכן בכל דף נחיתה ויוצר כותרות מתאימות לחיפושים שקשורים למוצר/שירות שלכם.
למודעות דינמיות יש יתרון גדול במהירות ובקלות שניתן ליצור אותן. אפשר ליצור קבוצת מודעות בדקה כל עוד אתם יודעים לאילו עמודי נחיתה אתם מפנים את המשתמשים.
ולמרות זאת, למודעות דינמיות יש גם חסרונות. אין לכם שליטה מלאה על המודעה מכיוון שגוגל בוחר את הכותרת בעצמו. בנוסף, לא ניתן לעשות להן אופטימיזציה ידנית כי אין אפשרות לבחון את האלמנטים השונים במודעה.
לכן גוגל ממליץ לשלב בין מודעות דינמיות ומודעות רספונסיביות, כשהן רצות יחד בו זמנית תוכלו למקסם את הביצועים של שתיהן ולהפיק מהן כמה שיותר תנועה וחשיפה.
מה היתרונות של שימוש במודעות רספונסיביות
סוג חדש של מודעות לרשת החיפוש
אם אתם מריצים קמפיין חיפוש בגוגל אדס כבר זמן מה, אז כנראה שהשתמשתם במודעות טקסט מורחבות. באוגוסט 2021 גוגל הודיעה על שינוי משמעותי במודעות לרשת החיפוש. החל מ-30.6.22 אין אפשרות ליצור מודעות טקסט מורחבות או לערוך מודעות קיימות, אלא רק ליצור ולערוך מודעות רספונסיביות.
לחסוך זמן באופטימיזציה
ניהול קמפיינים בגוגל, דורש השקעה של זמן וכסף בבדיקות ואופטימיזציה למודעות. מודעות רספונסיביות לרשת החיפוש מבצעות אופטימיזציה אוטומטית, מה שיכול לחסוך לכם זמן רב.
נצלו את הלמידה האוטומטית של גוגל
אפילו למפרסמים מנוסים, אופטימיזציה ידנית עלולה להיות לא פשוטה. אלא אם אתם מריצים מודעות רבות לעסקים רבים, כנראה שיש לכם גישה למידע מצומצם. עם מודעות רספונסיביות לרשת החיפוש, תוכלו למנף את הלמידה האוטומטית של גוגל שמשתמש במערך נתונים גדול מאוד כדי לזהות את הביצועים הטובים ביותר עבור הקמפיין שלכם.
להתאים את עצמכם לשינויים בשוק ובקהל
הביקוש והעניין יכולים להשתנות ברגע, הרבה לפני שתצליחו לזהות את זה ולשנות את המודעות שלכם. עם מודעות רספונסיביות גוגל יכול לזהות דפוסי התנהגות ומונחי חיפוש של גולשים כך שהמודעות שלכם יהיו מותאמות בצורה הטובה ביותר. כך תוכלו להשיג תנועה גדולה וטובה גם כאשר יש שינויים לא צפויים.
איך ליצור מודעה רספונסיבית לרשת החיפוש
היכנסו לחשבון גוגל אדס שלכם, וצרו קמפיין חדש -> בחרו את מטרת הקמפיין (לידים, מכירות, תנועה לאתר וכו') -> בחרו בקמפיין לרשת החיפוש.


החליטו על תקציב יומי, בחרו אסטרטגיית הצעת מחיר ולאחר מכן יש לכם אפשרות לבחור קהל שאותו תרצו לטרגט (זה לא חובה כי אתם תגדירו גם מילות מפתח שיביאו לכם תנועה). בהגדרות הקמפיין, אל תבחרו בטרגוט לרשת המדיה כדי שהמודעה תופיע רק ברשת החיפוש.
תעלו את רשימת מילות המפתח שהכנתם, ואז תיצרו מודעות רספונסיביות לרשת החיפוש.
הוסיפו את כתובת ה-URL שלכם והכניסו עד 15 כותרות ו-4 תיאורים. בנוסף, תהיה לכם אפשרות להוסיף נכסים דיגיטליים למודעות.

לאחר שיצרתם את הקמפיין, תוכלו להוסיף לכל קבוצת מודעות עד 3 מודעות רספונסיביות. כדי ליצור מודעה נוספת, לחצו על הפלוס הכחול ובחרו במודעה רספונסיבית לרשת החיפוש.
רוצים לדעת מה קורה אחרי שלוחצים על המודעה שלכם? הגדירו מעקב אחר המרות כמו מילוי טופס, שיחת טלפון, רכישה וכו', כדי שתוכלו לעקוב אחרי הביצועים ולעשות אופטימיזציה בהתאם.
טיפים ליצירת המודעות הטובות ביותר
כאשר גוגל עושה אופטימיזציה באופן אוטומטי במודעה רספונסיבית, לפעמים קשה לדעת במה כדאי לכם להתמקד. השתמשו בטיפים הבאים ליצירת המודעות היעילות ביותר:
כתבו מודעה שתהיה הגיונית בכל סדר
בגלל שגוגל מחליט באופן אוטומטי על השילובים של המודעה שמוצגת, אתם לא יכולים לשלוט בנראות של כל מודעה. כדי להתגבר על זה, השתדלו לכתוב כותרות ותיאורים שלא תלויים אחד בשני, כלומר לא משנה באיזה סדר הם יופיעו – זה תמיד יראה הגיוני ונכון. השתמשו בקריאייטיב קל להבנה ומניע לפעולה, ודאו שניתן לערבב בין הכותרות והתיאורים מבלי לפגוע באיכות המודעה או לבלבל את קהל היעד שלכם.
הצמדת כותרות ספציפיות
מודעות רספונסיביות לרשת החיפוש יכולות להציג רק חלק מהכותרות והתיאורים שהזנתם, אתם לא יכולים לצפות שכולם יופיעו בכל פעם שגוגל מציג את המודעה שלכם. כאשר אתם יוצרים או מעדכנים מודעה רספונסיבית, תוכלו לעשות "הצמדה" לכותרת או תיאור שתרצו שיופיעו במיקום מסוים. לחצו על הסיכה שמופיעה משמאל לכותרות והתיאורים וכך תעשו הצמדה.

הצמדת הכותרות או התיאורים נותנת לכם שליטה גבוהה יותר על המודעות, אבל ככל שתצמידו יותר כותרות ותיאורים תמנעו מגוגל לעשות את האופטימיזציה האוטומטית. כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר, תצמידו רק אם זה הכרחי כדי שהמודעה שלכם תהיה הגיונית.
השתמשו במספר התווים המקסימלי
כל מודעה רספונסיבית כוללת עד 15 כותרות, כל כותרת יכולה להכין עד 30 תווים, ו-4 תיאורים, שכל תיאור יכול להכיל עד 90 תווים. זה אולי נשמע לכם הרבה, אבל המטרה שלכם היא למקסם את כל התווים, כך שתוכלו להעביר את המסר בצורה הטובה ביותר לקהל היעד שלכם. ככל שתתנו לגוגל יותר אפשרויות של כותרות ותיאורים כך תהיה לו את האפשרות לעשות יותר שילובים ולבחון מה עובד הכי טוב.
כוונו לחוזק מודעה טובה או מצוינת
בכל פעם שתיצרו או תעדכנו מודעה רספונסיבית לרשת החיפוש, גוגל נותנת ציון למודעה כדי לקבוע עד כמה היא חזקה מבחינת הרלוונטיות שלה. הדירוג נע בין חלשה למצוינת. גוגל ממליצה לוודא שבכל קבוצת מודעות תהיה לפחות מודעה אחת עם דירוג של "טובה" או "מצוינת".
אם חוזק המודעה שלכם הוא ממוצעת או חלשה, השתמשו בטיפים שגוגל מספקים כדי לשפר את הציון – להוסיף כותרות, להוסיף תיאורים, לשלב יותר מילות מפתח או לגוון בטקסט.
בדקו גרסאות שונות של מודעות
מודעות רספונסיביות מעולות לאופטימיזציה של קמפיינים לרשת החיפוש. אבל הם לא בהכרח אידיאליות לבדיקת ההשפעות של שינויים קטנים.
כדי לבחון שינויים קטנים, השתמש בגרסאות שונות של מודעות. כדי ליצור גרסה חדשה של מודעה, בחרו קבוצת מודעות ולחצו על סמל הפלוס. לאחר מכן בחרו "וריאציית מודעה" ובצעו כמה שינויים קטנים. החליטו על תאריך סיום למבחן ובחרו איזה אחוז מהאנשים יראו את הווריאציות. לאחר מכן הפעילו את הבדיקה, בדקו את התוצאות ובצעו אופטימיזציה למודעות.

חברו את המודעות הרספונסיביות למילות מפתח נכונות
כאשר תעלו רשימת מילות מפתח לקבוצת מודעות שמיועדת לרשת החיפוש, עליכם לבחור סוג התאמה. זה מפתה להשתמש בהתאמה לביטוי או אפילו בהתאמה מדויקת כדי לצמצם את המיקוד שלכם ולא להתפזר.
עם זאת, גוגל ממליצה להשתמש במילות מפתח בהתאמה רחבה עם מודעות רספונסיביות, כך תוכלו למקסם את טווח החשיפה שלכם.
טיפ: אם יש לכם מחקר מילות מפתח מקיף ומעמיק, עם מילות מפתח עם נפח חיפוש מספיק גדול – אין לכם סיבה להשתמש בהתאמה רחבה. לעומת זאת, אם התחום שלכם הוא קטן יחסית ולא מצאתם הרבה מילות מפתח, התאמה רחבה יכולה לעזור לכם.
בצעו אופטימיזציה ידנית למודעות רספונסיביות
זה נכון שגוגל מבצע אופטימיזציה אוטומטית של מודעות רספונסיביות, אבל הוא לא יכול לבצע שינויים גדולים כמו חידוד המסר שלכם או כתיבת מודעה טובה יותר ורלוונטית יותר. לכן חשוב שתבדקו את ביצועי המודעות ובמידת הצורך תעדכנו את המודעות.
כדי לזהות את האלמנטים עם הביצועים הטובים ביותר, צרו דוח בו הגדירו בשורות את הכותרות והתיאורים, ובעמודות את המדדים שחשוב לכם לבחון כמו קליקים, שיעור קליקים (CTR), המרות ושיעור ההמרה.

אתם יכולים לזהות כותרות ותיאורים שלא מניבים ביצועים טובים גם באמצעות לחיצה על מודעה רספונסיבית. המערכת תראה לכם התראות בצורה אוטומטית תחת שדות עם ביצועים נמוכים, ותמליץ לכם לשנות כדי לשפר את הביצועים שלהם.
התחילו לעבוד עם מודעות רספונסיביות
האם אתם מוכנים לעבוד על קמפיינים יעילים יותר לרשת החיפוש? עיינו במדריך שלנו למילות מפתח בגוגל ובדקו שהמודעות הרספונסיביות שלכם מגיעות לקהל הנכון, עם המסר הנכון, בזמן הנכון.