מהירות זמן טעינה של האתר

האתר שלכם עולה לאט? כדאי לכם לקרוא את זה

תוכן עניינים

כולנו יודעים שמהירות האתר חשובה יותר מאי פעם ואין ספק שלפחות פעם אחת בזמן האחרון יצא לנו להיתקל באתר שעלה לאט ואולי אפילו גרם לנו לצאת ממנו עוד לפני שהצלחנו לראות את העמוד.

משנה לשנה הסבלנות של הגולשים יורדת, והנתונים האחרונים מראים שאתר שלא עולה תוך שתי שניות בלבד עשוי לפגוע ב 3 דברים עיקריים:

  • חוויית הגלישה באתר
  • מיקומים בתוצאות האורגניות של גוגל
  • מכירות ובהמרות

אז עד כמה זה משפיע ומה אפשר לעשות? הנה כמה נתונים מעניינים ונקודות שחשוב לשים לב אליהן:

הפן הפסיכולוגי ורושם ראשוני

ידוע שרושם ראשוני קובע, וכאשר זה מגיע לאתר שלנו, יש למהירות השפעה מכרעת על מידת האמון שלגולשים יהיה על האתר ובאיזה אופן הם יתפסו אותו ואת מי שעומד מאחוריו מבחינת מקצועיות. לעומת זאת, אתר איטי עשוי לעורר את הרושם ההפוך: מדובר באתר שלא השקיעו בו מספיק וקשה לסמוך עליו.

מובייל

הגולשים אמנם רגילים לכך שעמודים במובייל נטענים יותר לאט, אבל צורת החשיבה הזו מתחילה להשתנות בזכות טכנולוגיות חדשות להאצת דפי אינטרנט כמו למשל AMP של גוגל ו – Instant Articles של פייסבוק. לכן, סביר להניח שבעתיד המאוד קרוב, אתר עם עיצוב רספונסיבי שעולה מהר יחסית כבר לא יהיה מספיק…

חווית גלישה (שימושיות)

לא רק המהירות שבה האתר או הדף עולים חשובה לגולשים, אלא גם המהירות שבה הם יוכלו למצוא את מה שהם מחפשים באתר עצמו. אם מיקדתם את המודעות שלכם כמו שצריך, סביר להניח שהם יגיעו לעמוד שמכיל את השלב האחרון בהמרה, אבל עדיין לא חסרים עמודים שמחביאים יותר מדי טוב את הקריאה לפעולה או משתמשים בטפסים מסובכים עם יותר מדי פרטים לא רלוונטיים.

המרות

לפי סקרים מהשנים האחרונות, כל האטה של שנייה אחת, מורידה את שיעור ההמרות בכ-0.4%. בהנחה ששיעור ההמרות טוב הוא בסביבות 2%, זה המון! החדשות העוד יותר מדאיגות הן שאתרים שלוקח להם לעלות יותר מכמה שניות בודדות נזנחים על ידי הגולשים לחלוטין, מה שאומר שהם לא ראו את ההצעה שלנו כלל ויהיה הרבה יותר קשה למשוך אותם בחזרה גם עם טכניקות של שיווק מחדש (Remarketing).

למעשה, על פי נתונים שונים Amazon בדקה וניתחה לגבי הקשר בין מהירות עליית הדף הממוצע לבין שיעור ההמרות, היא משערת שאם זמן הטעינה אצלה היה מתארך בסך הכול בשנייה אחת, היא הייתה מפסידה לא פחות מ-1.6 מיליארד דולר בשנה.

כמובן ששום אתר כמעט לא מגלגל סכומים כאלו גבוהים ואין הרבה אנשים ששווים יותר מ-100 מיליארד דולר כמו המייסד ג'ף בזוס, אבל המספרים האלו ממחישים יפה את ההפסד הפוטנציאלי של אתרים איטיים ועד כמה כל שנייה ואפילו חלקיקי שנייה חשובים.

 דשדוש למרחקים ארוכים

בסופו של דבר, המהירות משפיעה לא רק בטווח המידי, אלא גם על בטווח הארוך. כלומר, אם הגולש נכנס לאתר פעם אחת והאתר עולה באיטיות, הוא עדיין עשוי לסבול זאת, אבל אם זה קורה שוב ושוב, בשלב מסוים יימאס לו והוא יעבור למתחרים. זה יכול להיות קריטי במיוחד במבצעים נקודתיים או בתקופות חמות בשנה כמו תחילת השנה האזרחית החדשה או Black Friday.

השפעה על קידום אורגני וממומן

גם אם גוגל כמעט ולא מספקת מידע על הקשר בין מהירות האתר לדירוגים שלו (היא הסתפקה בהצהרה אחת קצרה ב – 2010), ההשקעה בכלים שבודקים את מהירות האתר ופורמטים כמו AMP לא משאירים הרבה מקום לספק לגבי הכיוון אליו הוא מכוונת.

באותו אופן, כנראה שעמודים שעולים לאט משפיעים גם על איכות דף הנחיתה בלי קשר לתקציב, מה שבתורו משפיע על ציון האיכות של המודעה, המיקום שלה וכמה תשלמו עבור כל קליק.

אז איך משפרים את זמן הטעינה?

יש הרבה מאוד דרכים לשפר את זמן עליית הדף או האתר שלכם וכדאי מאוד לבדוק אותם עם הכלי של גוגל.

אנחנו נוסיף רק שאם דף הנחיתה או האתר שלכם מתארח על שרת שאין לכם שליטה עליו, רצוי מאוד לעבור לחברת אחסון מקצועית בה אתם יכולים לשלוט בכל הפרמטרים השונים על מנת להבטיח מהירות מקסימלית. כמו כן, בקמפיינים בין לאומיים ישנה אפשרות להשתמש ב-CDN, טכנולוגיה בענן שמאפשרת לטעון את האתר שלכם מהשרת הקרוב ביותר, כך שאתם לא צריכים לשכור מספר שרתים.

Icon

רוצים לנצח את המתחרים שלכם?

השאירו פרטים ונחזור אליכם מהר