ציון האיכות (Quality Score) במודעות האדוורדס שלכם הוא אחד מן המדדים החשובים ביותר מכיוון שהוא משפיע באופן ישיר על ביצועי המודעות שלכם וכמה בדיוק תשלמו על כל קליק. לכאורה מדובר במספר פשוט מ -1 עד 10, אבל כפי שתראו מיד, הוא הרבה יותר מורכב מפי שניתן לחשוב מלכתחילה.

ממה מורכב ציון האיכות?
- אחוז הלחיצות על המודעה (CTR)
- הרלוונטיות של מילת המפתח לקבוצת המודעות בה נמצאת המודעה
- הרלוונטיות והאיכות של דף הנחיתה אליו מפנה המודעה
- הרלוונטיות של טקסט הקישור למילות המפתח עבורן היא מופיעה
- היסטורית הביצועים של חשבון ה – Adwords בכללות
ולמרות שהמודל של Adwords הוא הרבה יותר שקוף מזה של החיפוש האורגני, התמהיל המדויק של כל פרמטר וההשפעה שלו לא ידועים לקהל הרחב, אבל הסברה היא שה – CTR הוא הפרמטר החשוב ביותר מכיוון שהוא נותן לגוגל אינדיקציה ישירה על רמת המשיכה והעניין שהמודעה יוצרת.יש שתי נוסחאות פשוטות שקובעות את מיקום המודעה והמחיר ללחיצה על פי ציון האיכות:
מיקום המודעה : הצעת מחיר מקסימלית X ציון האיכות = דירוג המודעה
המיקום עצמו נקבע לפי דירוג המודעה מהגבוה לנמוך.מחיר ללחיצה : דירוג המודעה הקודם בתור / ציון האיכות שלך ועוד 0.01$. מודל זה למעשה מאפשר למפרסמים בעלי ציון איכות גבוה יותר גם לשלם פחות מהמתחרים ולתת הצעות מחיר נמוכות וגם להופיע מעליהם כפי שמודגם באיור הבא (מקור – WordStream):

ההשפעה הכללית של ציון האיכות על החזר ההשקעה (ROI)
למרות ש –CTR הוא מדד חשוב מאוד, מה שבדרך כלל מעניין את המפרסמים בסופו של דבר זה כמה המרות הם מקבלים מהקמפיין שלהם. המרה יכולה להיות קנייה של מוצר, יצירת קשר מצד הלקוח, רישום לרשימת תפוצה, חתימה על עצומה וכך הלאה. באופן הגיוני, לא כל מי שילחץ על המודעה בהכרח יעבור המרה, ולכן אחוז ההמרות תמיד יהיה נמוך יותר מאחוז הלחיצות.
סקרים רבים שנעשו ברחבי הרשת מראים שיש קשר ישיר בין ציון האיכות של המודעות לבין שיעור ההמרות. הנה למשל נתונים שנלקחו מסקר של חברת פרסום גדולה בשם Disruptive Advertising אשר מדדה קמפיינים שונים עם עלות ממוצעת של דולר אחד לכל לחיצה:

כמו שאפשר לראות, קו המגמה (בשחור) מצביע בדיוק על הקשר הזה.
איך להעלות את ציון האיכות בפועל?
עד עכשיו דיברנו על החלק התיאורטי של ציון האיכות, אבל מה עושים על מנת להעלות אותו בפועל?
מוצאים מילות מפתח רלוונטיות
מילות מפתח רלוונטיות ובעיקר ספציפיות אלינו יכולות לא רק לתרום לציון האיכות, אלא גם להוריד את הצעות המחיר שנצטרך לתת כדי להגיע לעמוד הראשון. הסיבה היא שככל שמילת המפתח מדויקת וממוקדת יותר, כך יש עליה באופן טבעי פחות תחרות…
לקשר כל מילת מפתח למודעה אחרת
שגיאה נפוצה של מנהלי קמפיינים היא לקשר את אותה מודעה לכמה מילות מפתח שונות או לכלול כמה נישות שונות באותה קבוצת מודעות. זה אולי חוסך זמן, אבל הקשר שנוצר בין המילים לבין המודעות הוא חלש יותר ולכן גם ציון האיכות יורד.
לנסות כמה גרסאות שונות של אותה מודעה
אחת מהדרכים היותר אפקטיביות להעלות את אחוז הלחיצות על המודעות הוא ליצור כמה גרסאות שונות של אותה מודעה ולראות על איזו מודעה הגולשים לוחצים יותר. נכון, לא כל המודעות זוכות לאותה חשיפה, אבל אנחנו בודקים את מספר הלחיצות באופן יחסי.
לבנות עמודי נחיתה טובים יותר
מלבד ליצור עמודי נחיתה רלוונטיים יותר למילות המפתח ולבצע סגמנטציה שלהם, חשוב גם להשתמש בפרקטיקות שונות על מנת להעלות את אחוז ההמרות ולקבל ROI גבוה יותר. זה יכול להיות שילוב צבעים מנצח, קריאה בולטת לפעולה או רשימה מסודרת של יתרונות במקום טקסט שהגולש צריך לקרוא מא' ועד ת'…
לבצע אי הכללה של מילות מפתח שליליות
מילות מפתח שליליות הן מילות מפתח שאנחנו רוצים שלא יגרמו למודעות שלנו להופיע. למשל, אם אנחנו מפרסמים חופשות מסוגים שונים, אנחנו ממש לא רוצים שביטוי כמו "חופשת לידה" יקפיץ לנו את המודעה ולכן נסמן את המילה "לידה" כמילה שלילית.
אולי יעניין אותך גם:
29 בנובמבר 2017 איך תשפרו את המיקום שלכם בגוגל אדוורדס בלי להגדיל את ההוצאה?
13 במאי 2018 9 דגשים להקמת קמפיין ממומן בגוגל אדוורדס
12 בפברואר 2018 מתכנן מילות מפתח בגוגל: המדריך המלא והעדכני למפרסם
12 בפברואר 2018 תוספי מודעות בקמפיין אדוורדס: המדריך המלא
19 בדצמבר 2017 שאלות שחובה לשאול לפני ששוכרים שירותי פרסום בגוגל?