גוגל מציע כלים רבים העומדים לרשות משתמשי האדוורדס, כלים שמטרתם לייעל את תהליך העבודה של המפרסם ולהפוך את המודעות, ואת הקמפיינים עצמם לאטרקטיביים, למדויקים ולכאלה המניעים את הגולש, את הלקוח בסופו של דבר, לרכוש או להזמין את המוצר או את השירות. אחד מהכלים האלה, ואולי הפופולרי ביותר שבהם, הוא מתכנן מילות המפתח (Keyword Planner). כלי זה, המיועד הן למפרסמים בתחילת הדרך והן למפרסמים שצברו לא מעט ניסיון בתחום, עוזר בבניית הקמפיינים כבר בשלב הראשוני שלהם ומסייע גם בהרחבתם של קמפיינים קיימים. באמצעות כלי זה יכול המפרסם לזהות מילות מפתח חדשות, שטרם השתמש בהן ולבחון איך אלו תוכלנה להשפיע על הקמפיין שלו. כל זאת, תוך התייחסות לתקציב שלו, מתן תשומת לב למתחרים שלו וגם תוך התחשבות במטרות שאותן הוא מעוניין להגשים.
מדוע כדאי להשתמש בו
לא בכדי בוחרים משתמשי אדוורדס רבים להיעזר במתכנן מילות המפתח של גוגל. הוא מציע יתרונות רבים ההופכים אותו לפתרון אידיאלי, כדאי מאוד ואף יעיל. ראשית, בעזרתו ניתן לבצע מחקר מדויק של מילות המפתח. מי שהתחיל לעבוד על קמפיין חדש או מי שמעוניין להרחיב קמפיין קיים, יכול, בעזרת מתכנן מילות המפתח, למצוא רעיונות לביטויים חדשים ורלוונטיים תוך התייחסות למונחים הקשורים לשירות או למוצר שאותו מקדמים. כמו כן, מתכנן מילות המפתח עשוי לסייע גם בעיצוב דף הנחיתה או בהרכבת קטגוריה של המוצרים השונים.
בנוסף, בעזרת כלי זה ניתן גם לקבל נתונים סטטיסטיים חשובים בנוגע להיסטורית התנועה כמו גם תחזית על התנועה העתידית. נתונים אלה מהווים את הבסיס לבניית קמפיין מוצלח, בין אם מדובר בקמפיין חדש ובין אם מדובר בקמפיין קיים. בעזרתם יכול המפרסם לקבל תחזיות ריאליות בכל הקשור לשיעור ההקלקות הצפוי, ההמרות המשוערות ועוד. כל אלה יעזרו להעריך את ביצועיהן של מילות המפתח שבהן ישתמש ובהתאם לכך ניתן יהיה לקבוע הן את הצעת מחיר והן את התקציב של הקמפיין.
איך מתבצע המחקר
מחקר מילות המפתח באמצעות מתכנן מילות המפתח יכול להיעשות בכמה דרכים. הדרך הראשונה מאפשרת למשתמש לחפש מילות מפתח חדשות לקמפיין שלו בין אם באמצעות אתר, בין אם באמצעות קטגוריה ובין אם באמצעות ביטוי מסוים. לאחר קבלת מילות המפתח החדשות על סמך נתונים אלה, ניתן לבחור את הרלוונטיות ביותר ולהוסיף אותן לתכנית הטיוטה של הקמפיין. הדרך השנייה כוללת הצגה של מגמות ושל נתונים הקשורים לנפח השימוש בחיפושים. כאן יכול המשתמש להזמין מילות מפתח מסוימות ולהעלות אותן ידנית כקובץ CSV. לאחר העלאתן הוא יכול לקבל נתונים באשר למידת הפופולריות שלהן ועל פי זה להחליט באילו לבחור.
הדרך השלישית כוללת יצירת מילות מפתח חדשות על ידי שימוש במילות מפתח שמקורן ברשימות שונות. באופן הזה ניתן לחסוך לא מעט זמן וליצור באופן אוטומטי ביטויים חדשים, הנכונים לאתר. בהמשך אפשר גם לקבל עבורם תחזיות תנועה ונתונים סטטיסטיים היסטוריים שיסייעו לבחון את מידת היעילות שלהם. דרך המחקר הרביעית והאחרונה יכולה להיעשות על ידי הצגה של תחזיות הנוגעות לביצועי הקליקים ולמחירים. מי שיש בידו רשימה של מילות מפתח שבהן הוא מעוניין להשתמש, יכול להזינן באופן ידני ולהעלותן כקובץ CSV. לאחר מכן ניתן לקבל עבורן רשימה של תחזיות עתידיות ישירות בהתאם לחשבון האדוורדס של המשתמש, ועל פיהן לקבוע את המחיר.
נתונים לפי נפח חיפוש
אחד הפרמטרים החשובים ביותר שכדאי להתייחס אליהם כשבוחנים את מילות המפתח קשור בנתונים של נפח החיפוש שלהן. נתונים אלה מעידים עד כמה מילות המפתח שבהן מעוניינים להשתמש רלוונטיות ונכונות להיום, או עד כמה רלוונטיות מילות המפתח שכבר השתמשו בהן בעבר. במידה שמאתרים מילות מפתח שאינן רלוונטיות, ניתן להסירן ולבחור אחרות במקומן. מתכנן מילות המפתח יכול להציג נתונים, כמו גם מגמות חשובות בכל הקשור לנפחי החיפוש, לנתונים ולמגמות, והללו מסייעים בקבלת ההחלטות בנוגע לקמפיין ובקביעת התנהלות חכמה הרבה יותר מצדו של המפרסם. את ההליך הזה ניתן לבצע בכמה צעדים פשוטים. יש להיכנס למתכנן מילות המפתח לאחר הכניסה לחשבון האדוורדס, ומשם ללחוץ על האפשרות "הצגת מגמות ונתונים לגבי נפח החיפוש". לחיצה על אפשרות זו תציג בפניכם את המידע הרלוונטי שיעזור לכם בהמשך. הנתונים יוגשו לכם לאחר שהזנתם את מילות המפתח כשבניהן מפריד פסיק, אך ניתן גם להקליד כל מילה בשורה נפרדת. בשלב הבא יש ללחוץ על "קבל נפח חיפוש", ומיד לאחר מכן יופיעו הנתונים הרלוונטיים לכם.
אולי יעניין אותך גם:
13 במאי 2018 9 דגשים להקמת קמפיין ממומן בגוגל אדוורדס
26 בנובמבר 2017 מילות מפתח שליליות: איך נכון לעבוד איתם בקמפיין אדוורדס?
12 בפברואר 2018 תוספי מודעות בקמפיין אדוורדס: המדריך המלא
19 בדצמבר 2017 שאלות שחובה לשאול לפני ששוכרים שירותי פרסום בגוגל?
30 בנובמבר 2017 האתר שלכם עולה לאט? כדאי לכם לקרוא את זה