יצירת מעקב אחרי המרות הם אחד מן הכלים הכי אפקטיביים שיש לנו על מנת למדוד את ההצלחה שלנו בקמפיינים. המרה מאפשרת לנו לדעת האם הגולש הגיע ליעד שאותו הצבנו, כמה ההמרה הזו עלתה לנו ואילו מילות מפתח הובילו אותו אל המודעה הרלוונטית שממנה הגיעה ההמרה.
מכיוון שההמרה מתרחשת בתוך דף היעד ולא במודעה עצמה (למעט מקרים של צירוף מספר טלפון ישיר לתוך המודעה), אנחנו חייבים ליצור קוד מיוחד שלמעשה יבדוק מתי ההמרה הזו מתרחשת.
ההוראות הנ"ל מתייחסות לממשק החדש של Adwords
על מנת להגדיר המרה חדשה, לחצו על כלים בצד שמאל למעלה (אייקון של מברג). בתפריט שנפתח לחצו על המרות מתחת למדידה:
בפעם הראשונה שתלחצו על האפשרות הזו, גוגל יציג כפתור בשם "+ המרות" (או שם דומה) שיהיה עליכם ללחוץ עליו על מנת להגיע למספר אפשרויות נוספות:
מכיוון שאנחנו רוצים למדוד המרות באתר אינטרנט (כולל דף נחיתה), נבחר באופציה הראשונה מימין.
כעת יוצגו לנו מספר שדות למילוי:
שם – חשוב לרשום שם שיבהיר באופן ברור מה ההמרה עושה ולאיזה אתר היא מתייחסת (אם יש לנו מספר אתרים)
קטגוריה – כאן יש מספר קטגוריות פופולאריות כגון ליד או מכירה. ניתן גם לסמן את ההמרה כ-"אחר", אבל אז לא יהיה ניתן לפלח ולסנן אותה מול המרות נוספות שהוגדרו כ-"אחר".
ערך – הכוונה כאן היא לערכים במטבעות ובעיקרון היא מיועדת לאתרי מסחר אלקטרוני. אם אנחנו רוצים לספור את הערך האמתי של כל מכירה כערך משתנה, נבחר באופציה הזו.
יחד עם זאת, אפשר להשתמש במערכת הזו גם על מנת לתת דירוג שונה לכל המרה לעומת המרות אחרות. לדוגמה, כניסה לאתר תהיה שווה עשר נקודות, רישום לרשימת תפוצה תהיה שווה 20 נקודות ולחיצה על קישור אקטיבציה במייל תהיה שווה 30 נקודות. במקרים האלו נבחר באופציה הראשונה ולא נגדיר מטבע (כמו בתמונה).
ספירה – הספירה מתייחסת לכל מבקר באופן ספציפי באופן דומה לזה שבו מבקר יכול להיכנס לאתר שלנו כמה פעמים, אבל הוא נכלל רק פעם אחת במונה המבקרים הייחודים שלנו.
בעיקרון, אם לכמה המרות אין משמעות עבורנו כמו במקרים של מילוי טופס פעמיים, נבחר "הכול". לעומת זאת, אם כל המרה חשובה לנו, כמו במקרים של מספר רכישות, נבחר "אחד".
אפשרויות נוספות
בחלק התחתון של המסך, יופיעו מספר אפשרויות נוספות:
חלון המרות – חלון הזמן בו גוגל ימשיך לעקוב אחרי גולש שלחץ על המודעה. לדוגמה, יכול להיות שהגולש נכנס לאתר שלנו דרך מודעה, נכנס גם לכמה אתרים אחרים, ורק לאחר מכן החליט על הרכישה. ברירת המחדל היא 30 יום והיא מתאימה לרוב המוחלט של המפרסמים.
הכללה בעמודת המרות – באדוורדס יש שתי עמודות של המרות, אחת מתייחסת להמרות ואחת מתייחסת לכל ההמרות. בסעיף זה ניתן לקבוע שההמרה הספציפית הזו תופיע רק בעמודת "כל ההמרות".
מתי זה יכול להיות טוב? לדוגמה, אם יש לנו שתי המרות עוקבות כמו הוספה של מוצרים לסל ורכישה, אבל הרכישה היא הרבה יותר חשובה לנו, נוכל לבחור שלא לספור את הוספת המוצרים לעגלה. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהצעות מחיר חכמה לקליק לא תוכל לעבוד על המרה זו.
ייחוס – כאן אנחנו בוחרים לאיזו פעולה אנחנו רוצים שגוגל ייחס את ההמרה. ברירת המחדל היא ללחיצה האחרונה על המודעה וזו גם האופציה הכי טובה אם אין לנו צורך מיוחד. האפשרויות האחרות מחלקות את הקרדיט באופן שונה. לדוגמה, אפשר לגרום לכך שכל לחיצה נוספת תקבל קרדיט נמוך יותר מאלו שהתבצעו (או ההפך).
הוספת קוד ההמרה לאתר עצמו:
הוספת קוד ההמרה לאתר עצמו נעשית בכמה שלבים:
1.קוד גלובאלי אותו יש להציב בכל עמודי האתר בין שני תגי ה-HEAD
2.קוד אותו יש להוסיף לאחר שההמרה מתבצעת, זה יכול להיות דף תודה לאחר רכישה, לאחר הצטרפות לרשימת תפוצה וכך הלאה. – יש להטמיע אותו מיד לאחר התג הגלובאלי ולפני התג הסוגר.
3.קוד אותו יש להוסיף בדף בו מבצעים את הלחיצה שהיא למעשה ההמרה הקוד מופיע כאשר האפשרות "טעינת דף" מסומנת. כאן הקוד מחולק לשניים – את החלק הראשון (מסתיים ב ";(" ) יש להוסיף מיד לאחר הקוד הגלובאלי כמו הקוד הקודם. את החלק הבא (עד סוף הקוד), יש להוסיף לאירוע הלחיצה על הכפתור או על הקישור.
את הקוד אפשר להטמיע באופן עצמאי אם יש לכם את הידע הדרוש, או לשלוח למפתח או הוובמאסטר שלכם. בכל אופן, רצוי שדף התודה יהיה דף בעל כתובת סטטית בלי מידע נוסף, על מנת שיהיה אפשר לעקוב אחריו כמו שצריך.